Şok eden rapor! Musluk sularının çoğunda çıktı...

Şok eden rapor! Musluk sularının çoğunda çıktı...
Her 100 musluk suyu örneğinin 83'ünde plastik parçaları görüldü.

İngiliz Guardian'ın yayımladığı musluk suyu analizi şok etkisi yarattı.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden alınan su örneklerinde mikroplastik kirliliğine rastlandı. Guardian gazetesinin haberine göre her 100 örnekten 83'ünde mikroskobik boyutta plastik parçaları görüldü.

Bilim insanlarının Orb Media için yaptığı araştırmanın ardından uzmanlar, sudaki plastiğin insan sağlığı üzerine etkilerinin daha ciddi bir şekilde araştırılması çağrısında bulundu.

İncelenen onlarca ülke içinde su kaynakları en kirliği yüksek olan ülke ABD çıktı. Kongre binası ve ABD Çevre Koruma Ajansı ve Trump Tower da dahil olmak üzere çok sayıda yerden alınan sularda mikroplastiğe rastlanırken ülke çapında her 100 sudan 94'ünde bu tip kirlilik tespit edildi.

ABD'yi Lübnan ve Hindistan takip etti. En düşük plastik kirliliğinin gerçekleştiği Avrupa'da da bu oran yüzde 72'ydi. ABD'de her 500 ml'lik suda 4,8 mikrofiber, Avrupa'da ise 1,9 mikrofibere rastlandı.

Araştırmayı gerçekleştiren Galway-Mayo Institute of Technology'den Dr. Anne Marie Mahon ise "Mikroplastiklerin sağlık üzerindeki etkilerini bilmiyoruz. Bu yüzden bir an önce bu konuda daha fazla araştırma yapıp riskleri öğrenmeliyiz" diyor.

Etiketler :