Sinan Koç’tan 3. havalimanında isim tartışmasına tepki

Sinan Koç’tan 3. havalimanında isim tartışmasına tepki
CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, yeni havalimanına Atatürk yerine Abdülhamit Han isminin verileceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi

CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, yeni havalimanına Atatürk yerine Abdülhamit Han isminin verileceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Sinan Koç, “Kim ya da kimler Mustafa Kemal Atatürk ve onun adından rahatsız olmaktadır?” dedi. Ayrıca 3. havalimanının ismiyle ilgili anket çalışması yapılması çağrısınada anlam veremediklerini aktaran Koç, “Atatürk isminin tartışmaya açılması kabul edilemez” dedi.

İstanbul’da yapımı devam eden yeni havalimanının ‘ismi ne olacak’ tartışması devam ediyor. AKP hükümetinin önem verdiği projeler arasında yer alan ve inşaatı devam eden yeni havalimanın 29 Ekim 2018’de açılması bekleniyor” diyen Sinan Koç, "Hükümet yetkilileri tarafından İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nın kapatılarak üçüncü havalimanının faaliyete sokulacağı ifade ediliyordu. Havalimanının isminin de Atatürk olması bekleniyordu. Ama yeni havalimanının isminin “Abdülhamit Han” olacağının iddia edilmesi, kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

İddialar doğruysa daha önce söylendiği gibi Atatürk isminin havalimanına verilmemesinin nedeni nedir, açıklanmasını istiyoruz”diye konuştu. Bu tartışmaların Türkiye'ye birşey kazandırmayacağını aksine kaybettireceğini dile getiren Koç, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün adının 3'üncü Havalimanı'na verilmesi ve bu konudaki tartışmaların sonlandırılması gerekir. Kamuoyu bu konunun tartışmaya açılmasından dahi huzursuz oluyor” dedi.