Şimdi De ‘Milli Eğitim’e El Attı!

Şimdi De ‘Milli Eğitim’e El Attı!
Garip söylemleriyle sık sık gündeme gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, uzun yaz tatilini eleştirerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya seslendi.Son olarak Avrupa’ya geçmek için Edirne’de toplanan Suriyeli mültecilere, önce...

Garip söylemleriyle sık sık gündeme gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, uzun yaz tatilini eleştirerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya seslendi.

Son olarak Avrupa’ya geçmek için Edirne’de toplanan Suriyeli mültecilere, önce 72 saat zaman tanıyan ve sonra da onlarla birlikte TEM Otoyolu’nun ortasında namaz kılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz tatili kararını eleştirdi. Bakan Nabi Avcı’ya seslenen Şahin’nin “Sanırım bu uzun tatilde çocuklarımızın da canı sıkıldı. Bir şey fazla olunca sıkılıyorsunuz değil mi çocuklar? Evet, bakın çocuklar bile tatil istemiyor. Milli Eğitim camiası duysun, Milli Eğitim Bakanlığı da duysun” dedi.

Yeni eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle Vali Fahri Yücel İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in yanı sıra Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, daire müdürleri, öğrenciler ile ailelerinin katıldığı törende ikinci sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrenciler çiçek vererek karşıladı.  Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaz tatilinin çok uzun olduğunu, öğrencilerin okul ve arkadaşlarını özlediğini anlatırken, şöyle konuştu:

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYSUN”

“Sanırım bu uzun tatilde çocuklarımızın da canı sıkıldı. Bir şey fazla olunca sıkılıyorsunuz değil mi çocuklar? Evet bakın çocuklar bile tatil istemiyor. Evet Milli Eğitim camiası duysun, Milli Eğitim Bakanlığı da duysun. Bundan sonra Edirneli öğrenciler uzun tatiller istemiyor. ‘Biz tatilin kısa olmasını istiyoruz, biz öğretmenimizi, arkadaşlarımızı, okulumuzun zilini özledik’ diyorlar.”