Sevim Dağdelen Alman Meclisinde YPG bayrağı açtı, tartışma çıktı

Sevim Dağdelen Alman Meclisinde YPG bayrağı açtı, tartışma çıktı
Almanya'da Kürt kökenli Sol Parti (Die Linke) milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Federeal Meclisinde (Bundestag), terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin bayrağını açtı. Mecliste Almanya'nın terör örgütü IŞİD'e karşı yürüttüğü...

Almanya'da Kürt kökenli Sol Parti (Die Linke) milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Federeal Meclisinde (Bundestag), terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin bayrağını açtı. Mecliste Almanya'nın terör örgütü IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlarına yönelik yapılan bir oturumdaki bu hareket, tepkilere neden oldu.

[caption id="attachment_251546" align="aligncenter" width="600"] Sevim Dağdelen, Alman Federal Meclisinde kürsüde konuşurken YPG bayrağı açtı.[/caption]

YPG YASAĞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kürt kökenli Alman milletvekili Dağdelen, Almanya'nın IŞİD'e karşı savaştığı halde, IŞİD ile savaştığını iddia ettiği terör örgütü YPG'nin bayraklarını yasaklamasının mantıksız olduğunu öne sürerek, bir anda kağıda basılı terör örgütü YPG'nin bayrağını açtı.

Dağdelen, Almanya'da YPG bayraklarının yasak olmasını "saçma" olarak nitelendirdi ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'i eleştirdi.

MECLİS BAŞKANINDAN TEPKİ

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen'in hareketine tepki göstererek, "Az önce bir bayrak açtınız. Böyle bir şey yapmanız gerekmiyordu" ifadesini kullandı.

Alman meclisi, terör örgütü IŞİD'e karşı ABD liderliğinde bulunan uluslararası koalisyonun içinde IŞİD'e yönelik operasyonları uzatıp uzatmama konusunu görüşüyor.

Etiketler :