Selvi'den manidar ima: Niye şimdi gündeme geldi

Selvi'den manidar ima: Niye şimdi gündeme geldi
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Binali Yıldrım'ın istifasının ardından boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğuyla ilgili çok çarpıcı bir imada bulundu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Binali Yıldrım'ın istifasının ardından boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğuyla ilgili çok çarpıcı bir imada bulundu. Selvi, Meclis başkanlığı koltuğu için adı geçen 5 aday içinde olan Numan Kurtulmuş'un "Kupon arazi" haberiyle gündeme gelmesinin zamanlamasının manidar olduğunu ifade etti.

Binali Yıldırım'ın 18 Şubat tarihinde Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıklamasıyla birlikte gözler Meclis Başkanlığı'na çevrildi. Kulislerde AKP'den 5 ismin konuşulduğunu köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, bu isimler arasında yer alan Numan Kurtulmuş'un kupon arazi haberiyle gündeme gelmesinin Meclis Başkanlığındaki rakipleriyle ilgili olduğunu ima etti.

İşte Selvi'nin köşesindeki yazının o bölümü:

BAŞKANLIK İÇİN 5 İSİM GEÇİYOR

Akbulut ve Cindoruk örneğini Meclis Başkanlığı’ndan istifa eden iki örnek olduğu için paylaştım. Binali Yıldırım 18 Şubat tarihinde Meclis Başkanlığı’ndan istifa ettiği takdirde üçüncü örnek olacak. Binali Yıldırım’ın istifası üzerine Anayasa’nın 94. maddesine göre 5 gün içinde adaylık başvuruları yapılacak. 23 Şubat Cumartesi günü ise yeni Meclis Başkanı seçilecek. AK Parti’de 5 isim konuşuluyor. Grup Başkanı Naci Bostancı’nın ismi ağırlığını korumakla birlikte AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop, eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın isimleri var.

Numan Kurtulmuş’un 50 yıl önce babası tarafından girilen bir kooperatif hissesi üzerinden gündeme getirilmesinin Meclis Başkanlığı seçimiyle bir ilgisi var mı bilemem ama zamanlaması manidar. Ama şurası bilinmeli ki Erdoğan bu tür şeylere prim vermez.