Selçuk Dereli’den Cüneyt Çakır’a eleştiri

Selçuk Dereli’den Cüneyt Çakır’a eleştiri
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Cüneyt Çakır'ı yönetimi nedeniyle eleştiren FIFA Kokartlı eski hakem ve Sözcü gazetesi yazarı Selçuk Dereli, tecrübeli hakemin iki skandal karara imza attığını söyledi.

Süper Lig’in 9. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi Cüneyt Çakır, verdiği ve vermediği kartlar ile eleştirildi. Penaltı pozisyonları da tartışma yarattı. Cüneyt Çakır'ın çaldığı düdükler kimseyi memnun etmedi. Eski FIFA Kokartlı hakemlerden Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır’ın tecrübesine yakışmayan iki skandal karara imza attığını söyledi.

Cüneyt Çakır’ın derbi performansını Sözcü’deki köşesinde yorumlayan Selçuk Dereli, şu ifadeleri kullandı:

“Maçın hakemi Cüneyt Çakır yine kariyerine yakışmayacak bir maç yönetti. Verdiği ve vermediği kararlarla çok tartışıldı. Affedilmeyecek iki hatası vardı ki, bir tanesi Denayer'ı direkt kırmızı kartla oyundan atamayışıydı. Bir diğeri de Hasan Ali'nin topla elle oynamasına vermediği penaltı kararı.

Hakemin maçın başında tartışılan diğer kararlarında Janssen'in Serdar'a yaptığı faul kararı ve gol iptali doğruydu. Serdar Aziz'in eline çarpan toptaki devam kararı ve Belhanda'yı hakemi aldatmaya yönelik yaptığı hareketten dolayı ikinci sarıdan atması da doğruydu. Serdar'ın eli doğal pozisyondaydı ve çarpma olarak değerlendirilmesi gerekirdi. Belhanda'nın pozisyonunda ise Faslı futbolcu kendisini Kameni'ye takarak penaltı almaya ve hakemi aldatmaya çalıştı.

Ayrıca Cüneyt Çakır oyunun içinde çok kaldı, topla ve oyuncularla çarpıştı. Bu hatalarıyla da genç hakemlere iyi örnek olmadı.”

Etiketler :