Selahattin Aydoğdu'ya hapis şoku!

Selahattin Aydoğdu'ya hapis şoku!
Çeşme’de Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile kavga eden ve Terim’e tehdit ve hakaret ederek, kişisel bilgilerini yaydığı gerekçesiyle yargılanan işadamı Selahattin Aydoğdu, yargılandığı iki ayrı davadan 1 yıl 8 ay ve 7 ay hapis cezası aldı.

İzmir Çeşme'de, 14 Temmuz 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Alaçatı'da faaliyet gösteren kebapçının sahibi Selahaddin Aydoğdu ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim arasında tartışma çıkmıştı. Olaydan sonra Aydoğdu'nun verdiği röportajda Terim'in kişisel verilerini yaydığı iddia edilmişti. Selahaddin Aydoğdu hakkında “tehdit”, “hakaret” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlarından iki ayrı dava açılmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Terim'in avukatı Dr. Rezan Epözdemir ile sanık Selahaddin Aydoğdu ve avukatı katıldı. Sanık Aydoğdu'ya, Fatih Terim'in kişisel verilerini verdiği ve yaydığı gerekçesiyle “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Aydoğdu'nun cezası ertelendi.

Öte yandan aynı mahkemede karara bağlanan diğer davada ise, “hakaret” suçundan Aydoğdu hakkında beraat kararı verilirken, “tehdit” suçundan ise sanık Aydoğdu'yu 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

TERİM'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Fatih Terim'in avukatı Dr. Rezan Epözdemir ise, “Selahattin Aydoğdu’nun Çeşme’de yaşanan olaydan bir gün sonra verdiği demeçlerde Fatih Terim’i tehdit etmesi nedeniyle mahkeme sanık Selahattin Aydoğdu’ya 7 ay hapis cezası verdi. Sanığın pişman olmaması ve geçmişinde adli sicil kaydının bulunması nedeniyle cezayı ertelemedi ve hükmün açıklanmasını geri bırakmadı. Sanık hakkında 7 ay ertelemesiz hapis cezası verdi, bu kararın kesinleşmesi ile birlikte sanığın cezası infaz edilecek” dedi.

Aynı zamanda Terim’in kişisel verilerini verdiği ve yaydığı gerekçesiyle Selahattin Aydoğdu'ya 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini belirten Epözdemir, “Sanığın geçmişinde adli sicil kaydının olması nedeniyle verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmedi. Sanırım bu davada pişmanlık göstermesi nedeniyle burada verilen hapis cezası ertelendi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :