Şehit çocukları arasında burs ayrımı

Şehit çocukları arasında burs ayrımı
İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde şehit olan asker/polis çocuklarına yüzde 50, 15 Temmuz'da şehit olan kişilerin çocuklarına ise yüzde 100 burs indirimi yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde büyük bir skandala imza atıldı.

Üniversitelerde 'vefa bursu' ve 'şehit bursu' adı altında iki farklı burs bulunması, 'şehitler arasında ayrımcılık' olarak değerlendirildi ve sosyal medyada büyük tepki topladı.

Şehit Çocuğu indirimi, şehitlerin çocuklarına yüzde 50 oranında indirim sağlarken; Vefa Bursu adı altında verilen burs türünün, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların çocuklarına yüzde 100 oranında indirim sağladığı ortaya çıktı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yapılan burs açıklamasında; 'Vefa bursu' için "15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen direniş sırasında şehit düşen bireylerin çocuklarına eğitim süreleri boyunca yüzde 100 burs verilir" ifadeleri kullanılırken; 'Şehit çocuğu indirimi'nde "Şehitlerin üniversitelerimizde okuyan çocuklarına, yüzde 50 oranında indirim sağlanır" denildi.

SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ'NDE DE AYNI SKANDAL

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise; "Terör sonucu şehit düşen kamu mensuplarının çocuklarına, durumlarını belgelemesi şartı ile ödemesi gereken öğrenim ücreti üzerinden yüzde 50 oranın indirim yapılır. Ayrıca 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın çocuklarına üniversitemizde tam burslu olarak okuma imkanı sağlanır" ifadeleri kullanıldı.