Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri nasıl sorgulanır?

Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri nasıl sorgulanır?
Sefer görev emri sorgulama sayfasının detaylar yüz binlerce vatandaş tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Erdoğan'ın sefer görev emrine ilişkin sözleri ardından e Devlet Sefer görev sorgulama hizmeti yoğun bir ilgi gördü. İlk kez sorgulama yapacak olan vatandaşlar, 'Sefer görev emri nasıl sorgulanır, E-Devlet sefer görev emri sorgulaması nasıl yapılır?' sorularına yanıt arıyor. İşte, sefer görev emri sorgulama sayfasının detayları.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

SEFER GÖREV EMRİ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle:

Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı’nın sitesindeki şu sorularla da ek bilgi veriliyor:

Etiketler :