CHP ve İYİ Parti'ye seçim anketlerinde oyun mu kuruluyor?

CHP ve İYİ Parti'ye seçim anketlerinde oyun mu kuruluyor?
Halk TV programcısı ve Korkusuz yazarı Can Ataklı, seçim anketlerinde CHP ile İYİ Parti'nin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.Ataklı, bugünkü köşesine taşıdığı konuyla ilgili şunları yazdı:İYİ...

Halk TV programcısı ve Korkusuz yazarı Can Ataklı, seçim anketlerinde CHP ile İYİ Parti'nin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Ataklı, bugünkü köşesine taşıdığı konuyla ilgili şunları yazdı:

İYİ PARTİ VE CHP'YE ANKET OYUNLARI

"Seçim anketleri uzun süredir kamuoyuna bilgi vermeye değil kamuoyunu etkilemeye ve yönlendirmeye çabalıyor. Daha önceki yazılarımı hatırlayanlar olacaktır. İktidara yakın anket şirketleri aylar öncesinden “bugün seçim olsa” anketleri yayınlamaya başlıyorlar. Ortada bir seçim olmadığı ya da henüz seçime çok zaman olduğu için birçok kişi bu anketleri ciddiye almıyor ve etkilenmediğini sanıyor. Oysa bu sadece bir algı yanılsamasıdır.  Sürekli ve değişik şirketlerce arka arkaya açıklanan bu anketler sanki ciddiye alınmıyormuş gibi sanılsa da milyonlarca kişinin beynine “Bu seçimi de AKP açık ara kazanacak” fikri kazınıyor.

onunda algı yaratmaya dönük anket sonuçları bir bakıyorsunuz gerçek sonuçlara dönüşmüş. İktidar yandaşı anket şirketleri şimdi yeni bir oyun peşinde. AKP'nin oylarının erimeye yüz tuttuğunu, CHP'nin oy kaybetmediğini, İYİ Parti'nin ise hızla büyüdüğünü gören bu şirketler şimdi yeni bir yöntemle algı yaratmaya çalışıyor. Buna göre AKP oyları yerinde kalırken İYİ Parti yükseliyor. Ancak İYİ Parti, AKP'den hiç oy alamıyor. İYİ Parti artık barajı aşmayacağı çok belli olan MHP'den ve CHP'den oy alıyor gibi gösteriliyor. Amaç CHP'nin panikletilmesi ve AKP'den önce İYİ Parti'ye karşı mesafe koymasının sağlanmasıdır."

CAN ATAKLI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :