Savcılığın Adil Öksüz açıklamasına CHP'li Bülent Tezcan'dan sert yanıt: Ciddiye alınacak hiç bir yanı yok

Savcılığın Adil Öksüz açıklamasına CHP'li Bülent Tezcan'dan sert yanıt: Ciddiye alınacak hiç bir yanı yok
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Adil Öksüz 15 Temmuz'un ardından 3 kez uçakla seyahat etti" açıklamasını yalanlayan savcılığın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminin “kara kutusu” olarak bilinen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan sözde Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün, kendi adına uçak biletleri aldığı, meydan meydan dolaşmasına rağmen yakalanması için kimsenin kılını kıpırdatmadığı ortaya çıktı. Elazığ'dan Ankara'ya, Ankara'dan İzmir'e yaptığı iki uçuşta da yanında Gurbet Demir isimli bir kişinin bulunduğu, hem biletlerinin arka arkaya düzenlendiği, hem de yan yana koltuklarda yolculuk yaptıklarını açıkladı.

Tezcan, Adil Öksüz 18 Temmuz'da bir kere, 31 Temmuz'da da 2 kere olmak üzere üç kez THY uçaklarıyla, hem de kendi adına düzenlenmiş biletlerle seyahat ettiklerini uçuş listesi ile birlikte basınla paylaştı.

[Haber görseli]

SAVCILIK: BAŞKA BİR ADİL ÖKSÜZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Tezcan'ın Adil Öksüz iddiası ile ilgili yaptığı açıklamada " yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz'ün FETÖ' nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır." denildi.

[Haber görseli]

 TEZCAN: SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI GERÇEK DIŞIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, partisinin 'Adalet Kurultayı'nın yapıldığı, Çanakkale'deki kamp alanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'le ilgili yaptığı isim benzerliği olduğu açıklamasını eleştiren Tezcan, "Bu açıklamanın ciddiye alınabilir hiçbir yanı yok. Niye yok? Çünkü biz, açıklamamızı kendi kafamızdan uydurmadık. Tam da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belgelerinde yazanları söyledik. Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yerden gelmiş de biz onu yorumlamış değiliz" diye konuştu.

Savcılığın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Tezcan şöyle konuştu:

"Açıklamanın ciddiye alınabilir hiç bir yanı yok. Biz açıklamamızı kendi kafamızdan uydurmadık. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının belgelerinde yazanları söylüyoruz. Bu imza Ankara Cumhuriyet Başsavcısının imzası. Başsavcı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bir yazı yazmış. Bu yazıda T.C Kimlik Numarası var. Burada; 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olarak değerlendirilen Adil Öksüz hakkında bir soruşturma yapıyoruz' diyor. Adil Öksüz'ün kimlik numarasını veriyor. Bu Adil Öksüz'ün 8 Şubat 2011 ve 7 Şubat 2016 arasındaki 5 yıllık Türk Hava Yolları ile uçuş kaydını ekte iki sayfa halinde size yolluyorum' diyor. Bunlarla ilgili diğer yolcuların bilgilerini bizze gönderin' diyor.

Savcının gönderdiği o iki sayfalık eke göre THY'de Adil Öksüz'ün 5 yıl içinde 80'in üzerinde uçuş kaydı var. Son satırdaki 3 uçuş ise, 18 Temmuz'da Ankara Esenboğa'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan uçuştur. Diğer ikisi de yine Adil Öksüz'ün önce Elazığ'dan Ankara'ya, oradan da İzmir'e uçuşudur. Bu kadar kaydın tamamı Adil Öksüz, sadece son 3 uçuş ise başka bir Adil Öksüz'ün. Şimdi, başka bir kimlik numarası uydurmuşlar. Bunu ben söylemiyorum ki, T.C. kimlik numarasını Sivil Havacılık Kurumu'na savcılık gönderiyor. Savcılık belli ki, Adil Öksüz üzerindeki sır perdesinin aydınlatılması için bir kararlılık içinde değil. Ya da belli ki Adil Öksüz'ü koruyan el daha hala korumaya devam etmek niyetindedir. Ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savcılığın açıklaması gerçek dışıdır, ciddiye alınacak hiç bir yanı yoktur"

Etiketler :