Savaş kapıda! Kuzey Kore, ABD topraklarının dibini vurmak için tarih verdi!

Savaş kapıda! Kuzey Kore, ABD topraklarının dibini vurmak için tarih verdi!
Kuzey Kore ordusunun Ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un emrini beklediği açıklandı.

Kuzey Kore, Guam açıklarına 4 adet füze yollamak için geri sayıma başladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı Kuzey Kore ordusunun ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un emrini beklediğini bildirdi.

Council of Foreign Relations, dünyanın en kalabalık 4'üncü ordusuna sahip olan Kuzey Kore'nin 15 ila 25 arasında nükleer bombaya sahip olduğunun düşünüldüğünü açıklıyor. ABD ile 1950-53 yılları arasında gerçekleşen 'Kore savaşının' sonunda hiçbir barış anlaşması imzalamayan Kuzey Kore, söz konusu ülke ile 'teknik olarak' hâlâ savaşta bulunuyor.

Pyongyang yönetimi Büyük Okyanus'taki ABD toprağı Guam'a orta menzilli füze saldırısında bulunmak için Ağustos ayının ortasını işaret etti. Kuzey Kore haber ajansında yer alan açıklamaya göre, ağustos ayında ABD'ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un onayını bekliyor. Kuzey Kore ordusunun açıklamasında "Planımızı yapacağız ve Guam'ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Yetkililer Trump'ın tehditlerini ise "bir avuç saçmalıktan ibaret" olarak nitelendirdi.​

Etiketler :