Sarraf davasında gizlilik kararı olan delillerde uzlaşma sağlanamadı

Sarraf davasında gizlilik kararı olan delillerde uzlaşma sağlanamadı
Rıza Sarraf davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın hakkındaki iddiaların düşürülmesi veya ayrı yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye yaptığı başvuruda dosyadaki delillerle...

Rıza Sarraf davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın hakkındaki iddiaların düşürülmesi veya ayrı yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye yaptığı başvuruda dosyadaki delillerle ilgili gizlilik kararının kaldırılmasına New York Güney Bölgesi Başsavcılığı itiraz etti.

GİZLİLİK KARARI KALDIRILMASI İSTENİYOR

Atilla’nın avukatları delillerde gizlilik kararı olduğu için mahkemeye çıkaracakları şahitlere delilleri gösteremediklerini öne sürmüş, delillerdeki gizlilik kararının kaldırılması veya kısmen gevşetilmesini istemişti.

Savcılık itirazında şöyle denildi: “Mahkemenizin tavsiye kararında tarafların bir araya gelip savunmanın delillerdeki gizlilik kararının kalkmasıyla ilgili yapılan uzlaşma görüşmesinden bir anlaşmaya varılamamıştır. Savcılık daha önce Rıza Sarraf’ın sofistike savunma ekibiyle ortaklaşa almış olduğu delillerdeki gizlilik kararının sürmesi, Atilla’nın delillerdeki gizlilik kararının kalkması başvurusunun tarafınızca kabul edilmemesi görüşündedir.”

"BU TALEP HAKLI DEĞİL"

Savcılık, mahkemeye yazılı olarak sunduğu başvuruda, Atilla’nın avukatlarının, delillerdeki gizlilik kararının kaldırılması taleplerinde sanki soruşturmanın bittiği gibi davrandığına dikkat çekti. Savcılığın bu başvurusunda soruşturmanın hala devam ettiğine dikkat çekildi.

Savcılık itiraz gerekçesi olarak, “Sanığın ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturmada karşılıklı olarak anlaşılıp alınan gizlilik kararının kaldırması talebi bir hak değildir” şeklinde açıklama yaptı.

Gizliliğin kaldırılması talebiyle ilgili son kararı mahkemenin hakimi Richard Berman verecek.

Etiketler :