Sarraf davasında eski bakan Çağlayan da sanık olarak eklendi

Sarraf davasında eski bakan Çağlayan da sanık olarak eklendi
New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Türkiye'nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı...

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Türkiye'nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açtı.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ABD'de görülen Rıza Sarraf davasına sanık olarak eklendi...

Aynı suçlamayla yaklaşık bir buçuk yıldır New York’ta yargılanan Reza Zarrab davasının dosyasına konan iddianameye Abdullah Happani’nin adı da kondu. Bu şekilde Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da sanık olarak Zarrab davasında yargılanacağını ve ek iddianameyle ilgili basın açıklamasını Twitter hesabından duyurdu.

Öte yandan Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Zarrab davasındaki ek iddianamede aralarında Çağlayan’ın da bulunduğu isimlerin, İran’a uygulanan ambargoyu delmekten 5 yıl. Karapara aklamaktan 20 yıl. Bankacılık sistemini zarara uğratmaktan 30 yıl olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları belirtildi.

Etiketler :