Şanlıurfa'nın Şıllık tatlısı coğrafi işaret olarak tescillendi

Şanlıurfa'nın Şıllık tatlısı coğrafi işaret olarak tescillendi
Şanlıurfa'da krep hamurundan yapılan ve şerbetlenerek kaymak, fıstık ve cevizle ikram edilen "Şıllık" tatlısı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak onaylanarak tescillendi.ARTIK COĞRAFİ İŞARETŞanlıurfa'da 'şıllık'...

Şanlıurfa'da krep hamurundan yapılan ve şerbetlenerek kaymak, fıstık ve cevizle ikram edilen "Şıllık" tatlısı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak onaylanarak tescillendi.

ARTIK COĞRAFİ İŞARET

Şanlıurfa'da 'şıllık' tatlısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından yapılan coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylandı. Şanlıurfa'ya has hafif bir tatlı olan Şıllık'ın tescillenmesi kentte sevinç yarattı.

Şanlıurfa'da çok sevilen, evlerde ve restoranlarda yaygın olarak tüketilen Şıllık tatlısının tescillenmesi için ilgili 7 Temmuz'da başvuruda bulunulmuştu. ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol,, "Şanlıurfa yöresine has olan oldukça hafif bir tatlı olan ve yapılışı zahmetli olmayan 'şıllık' tatlısı için yaptığımız tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylandı. Onaylanan tescil belgemizi 20 Kasım'da teslim alacağız. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Şıllık tatlısı, tavada kısa sürede sade yağla birlikte krep hamuruyla pişirilip, fıstık, ceviz ve pekmezle servis edililiyor. Şıllık tatlısı hem ekonomik, hem de hafif olması nedeniyle kentte bolca tüketiliyor.