4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına yayın yasağı!

4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına yayın yasağı!
Çekmeköy'de askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 4 askerin şehit olduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 4 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Vali, yaptığı açıklamada "Saat 18:51 itibariyle henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı ardımızdaki site içerisine maalesef düşmüştür. 4 askerimiz hastaneye ulaştırılmıştır. Az önce aldığımız bilgiye göre 4 askerimiz maalesef şehit olmuştur. Bunun dışında herhangi bir yaralı yok" ifadelerini kullandı.

İşte ilk görüntüler:

'Site içinde boş alana düştü'

Habertürk'e konuşan Aydınlar mahalle muhtarı Halil Yakup, "Helikopter site içinde boş alana düştü. Herhangi bir binaya temas etmedi." dedi.

Başsavcılık düşen helikopterle ilgili soruşturma başlattı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan ilk açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

34 dakika havada kalmış

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti.

Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

Yayın yasağı geldi

Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin mahkeme yayın yasağı koydu.

Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında savcılık soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi hükmü gereğince soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, talebin kabulüne karar vererek, yayın yasağı konulmasına hükmetti.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :