Samantha, satışa çıkmadan saldırıya uğradı!

Samantha, satışa çıkmadan saldırıya uğradı!
Samantha robotu olarak yüksek teknoloji ile donatılmış robot Samantha Avusturya'da tanıtıldığı bir fuarda adeta erkeklerin saldırısına uğradı. Samantha'ya ilgi o kadar büyüktü ki robot satışa çıkamadan bozuldu, iki parmağı da kırıldı.

Robot olarak yüksek teknoloji ile donatılmış Samantha Avusturya'da tanıtıldığı bir fuarda adeta erkeklerin saldırısına uğradı. Samantha'ya ilgi o kadar büyüktü ki robot satışa çıkamadan bozuldu, iki parmağı da kırıldı.

İnsan karşısında tepki veren ve cinsel organı olan ilk seks robotu Samantha, bu yılın başında tanıtıldığında tüm dünyada ilgiyle karşılanmıştı. Sosyal medyada hakkında türlü şakalar yapılan Samantha'nın büyük ilgi göreceği tahmin edilen bir şeydi. Beklenen de oldu. Seks robotu daha satışa çıkmadan ziyaretçiler tarafından saldırıya uğradı!

Erkek ziyaretçilerin yoğun ilgisinin olduğu robot Samantha, fazla temasa uğradığı için bozuldu. Samantha'ya masaj yapanlar bile oldu. Robota tam olarak ne yapıldığı bilinmiyor, ancak fuarın sonunda 3 bin euro değerindeki Samantha tamir edilmek üzere kargolandı.

Robotu geliştiren İspanyol Sergei Santos, Avusturya’nın Linz kentindeki Arts Electronica Festival'de tanıtıldığını ancak erkeklerin ona 'barbar' gibi yaklaştığından bahsetti. Santos, ileri teknolojiyle donatılmış Samantha'nın ‘tacize’ uğradığını belirtti. Hatta çıkan bir arbede de iki parmağının kırıldığını anlattı.

Yapay zekaya sahip robotun hassas sensörleri var hatta bu sensörlerden dolayı etik tartışma yaratan Samantha'ya giderek artan bir ilgi olduğu belirtiliyor. Kimileri bu tür robotların insanlığın sonu olduğunu düşünüyor. Kimileri ise fayda sağladıklarını.

David Levy, 'İnsan boyutunda ve görünümünde seks robotları dalgası geliyor. İnsanlardaki gibi cinsel organları olacak. Ve sahiplerinin istediği şekilde cinsel ilişkiye girebilecek kabiliyette olacaklar' diyor.

Etiketler :