Salondan önce düğünü grev alanında yaptılar

Salondan önce düğünü grev alanında yaptılar
Düzce'de grev yapılan fabrikanın işçisi Yakup Güler, evleneceği gün düğünün yapılacağı salona gitmeden önce, gelinlikli eşini de alarak grevdeki arkadaşlarını ziyaret etti.

Düzce 1'inci Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ağır makine üretimi yapan bir fabrikada çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 21 gün önce grev başlattı.

Fabrika işçilerinden Yakup Gürler, düğün tarihi greve denk gelince, düğünlerinin yapılacağı salona gitmeden önce gelinlikli eşiyle birlikte grev çadırına geldi. Gelin arabasından inen Gürler ve eşini grevdeki işçiler ile Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu karşıladı.

Genç çifte mutluluklar dileyen Genel Başkan Adnan Serdaroğlu şöyle dedi:

“21 gün önce greve çıktık. 21 gündür arkadaşlarımız onurlu bir şekilde hak nasıl alınır göstermeye çalışıyor. Bu tarihi bir olaydır. Çocuklarımıza gururla anlatacağımız olaylardır. İnşallah bunu da bütün arkadaşlarımız desteği ile başarılı bir şekilde bitiririz. Düzce’deki bütün arkadaşlarımız buradan örnek alırlar. Birlikte mücadeleyi Düzce’de görmüş oluruz. Ben tekrar arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Allah mesut etsin."