Salih Müslim için yeni kırmızı bülten talep edilecek

Salih Müslim için yeni kırmızı bülten talep edilecek
Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili 68 kişinin yargılandığı davada, sanıklardanPYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında yeni bir "kırmızı bülten" talepnamesi düzenlenmesine karar verildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kutbettin Onur, Hayrettin Tomak ve Ahmet Karaman, tutuksuz sanık Serdar Bulut ve sanık avukatları katıldı. Müştekiler Milli Savunma Bakanlığı ile olayda yaralanan bazı kişilerin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, diğer tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu.

SALİH MÜSLİM HAKKINDA TALEPNAME DÜZENLENMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, dosya üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda Çekya'da yakalanan sanık Salih Müslim hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için talepname düzenlenmesine de karar verdi.

Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ın İnönü Bulvarı'na yakın kısmında, 17 Şubat 2016'da askeri ve sivil servis araçları kırmızı ışıkta beklerken, bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu 29 kişi hayatını kaybetmiş, 87 kişi yaralanmıştı.

Etiketler :