Sağlıklı yaşamın 4 sırrı

Sağlıklı yaşamın 4 sırrı
Küçük tüyolar ve küçük sırlar ile birlikte sağlıklı ve kaliteli yaşamak mümkündür. Kaliteli, güzel ve sağlıklı yaşam geçirmeyi herkes ister. Tabii bunun için yediklerimize dikkat etmemiz kadar spor yapmaya, dengeli beslenmeye de dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı yaşamın 4 sırrı

Küçük tüyolar ve küçük sırlar ile birlikte sağlıklı ve kaliteli yaşamak mümkündür. Kaliteli, güzel ve sağlıklı yaşam geçirmeyi herkes ister. Tabii bunun için yediklerimize dikkat etmemiz kadar spor yapmaya, dengeli beslenmeye de dikkat etmeliyiz.

  • Öncelikle ilk kriter herkesinde bildiği gibi spor yapmaktır. Yaptığınız düzenli spor sayesinde yaşınız ilerlese bile genç görünmeniz, genç kalmanız mümkündür. Yapılan bir araştırmaya göre sadece düzenli olarak günde 15 dakika spor yapmak ömrünüzü 3 yıla kadar uzatabilir. Yapılan spor yada egzersiz ile diğer bir açıdan da vücudunuzu hareket ettirmiş olursunuz. Bu yönüyle düşünülürse spor ile birlikte vücudunuz da enerji kaybederek yorulur. Yorulan kişiler de akşam daha rahat ve düzenli uyur. Düzenli ve rahat uyku da sağlıklı ve kaliteli yaşamın anahtarları arasındadır. Özellikle sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce uzun süre almamak kaydıyla düzenli egzersiz yapabilir yada yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bu sayede kolaylıkla kilo da verebilirsiniz.
  • Güzel ve uzun yaşamanın sırları arasında bitkisel beslenme de yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre bitkisel ağırlıklı beslenen kişiler, et ağırlıklı beslenen kişilere göre daha uzun ve sağlıklı yaşıyor. Yoğun et tüketen kişiler daha yüksek oranda erken ölüm riski taşıyor. Sonuç olarak düşünülürse tabii ki sebze ve meyve ağırlıklı yiyecekler daha az yağlı, daha vitaminli olduğu için sağlık açısından da daha faydalıdır. Şifalı bitkiler kırmızı ete göre sağlık yönünden daha faydalıdır. Yapılan diğer bir araştırmaya göre de vejeteryan olan kişiler, yoğun et tüketen kişilere göre daha uzun yaşıyor. Tabii ki bu araştırmaların sonucunda hiç et yemeyin demiyoruz. Belirli zamanlarda et de tüketmelisiniz. Fakat çok fazla et tüketmemenizi tavsiye ediyoruz.
  • Uzun ve sağlıklı yaşamak için tabii ki tek tek organlarınızı korumak için de çeşitli besinler tüketmelisiniz. Örneğin karaciğerinizi korumak için haftada iki tane avokado tüketmeniz yeterlidir. Düzenli bir şekilde avokado tüketerek karaciğerinizi zararlı toksinlerden koruyabilirsiniz. Kalbinizi korumak için ise düzenli olarak domates tüketebilirsiniz. Domates yerine domates püresi de tüketebilir ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Böbrekleriniz için ise süt, yoğurt ve peynir gibi kalsiyum kaynaklı ürünler tüketebilirsiniz. Ayrıca ıspanak, marul, roka gibi yeşil yapraklı sebzeleri tüketerek de kalsiyum sağlayabilirsiniz.
  • Eğer spor yapamamaktan, sürekli oturmaktan yakınıyorsanız o halde saat başı 5 dakika kadar kalkıp yürüyün. Yine yapılan farklı bir araştırmaya göre günde aralıksız olarak, hiç ayağa kalkmadan 4 saatten fazla oturan kişilerin yürüyüş yapan kişilere göre hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden eğer oturarak çalışıyorsanız farklı sebeplerle saat başı kalkıp 5 dakika kadar yürüyebilir ve kendinizi hastalıklara karşı koruyarak sağlıklı yaşam sahibi olabilirsiniz.

Etiketler :