Bu 3 besin 16 saat tok tutuyor. İbni Sina'nın 850 yıllık Ramazan reçetesi... Susuzluk için birebir besinler...

Bu 3 besin 16 saat tok tutuyor. İbni Sina'nın 850 yıllık Ramazan reçetesi... Susuzluk için birebir besinler...
Yüzyıllar önce verdiği bilgilerle halen insanlığa hizmet eden İbni Sina, bu kez Ramazan reçetesi ile gündemde. Oruç tutanlara çok büyük katkı sunacak olan bu reçetenin içerisinde 16 saat aç kalmanızı sağlayacak besinler bulunuyor. İşte İbni Sina'nın o sağlık reçetesi...

Tıp dünyasının pirlerinden kabul edilen İbni Sina, bilgileriyle halen insanların dertlerine derman olmayı sürdürüyor. 850 yıl önce tavsiye ettiği Ramazan reçetesi de oruç tutulan bu dönemde yeniden merak edilmeye başladı. İbni Sina'nın asırlar öncesinden Ramazan ayında oruca bağlı olarak yaşanacak olan susuzluk için verdiği 3 besin sizlere de yardımcı olabilir.

İbni Sina'nın binlerce yıl önce keşfettiği mucize bitkiler ve bu bitkilerle hazırlanan karışımlar, günümüze kadar ulaşıyor. Sağlıklı bir beslenme düzeni ve uzun bir ömür için kullanılabilecek besinler için de uzmanlar da sık sık uyarılarda bulunuyor. Bu öneriler arasında şimdi de İbni Sina'nın reçetesi dikkatleri üzerinde topluyor.

Sağlıklı yaşamın anahtarını sunan İbni Sina'nın 'Küçük Tıp Kanunu' kitabında, yaklaşık 850 yıl önce bahsettiği Ramazan reçetesinde yer alan besinler günümüzde de rahatça bulunabilir. İşte o besinler...

Hangi besinlerle tok kalabilirsiniz?

DEMİRHİNDİ

demirhindi.jpg

KAYISI KOMPOSTOSU

kayisi-3.jpg

ARMUT

armut.jpg

İbni Sina'nın Ramazan reçetesinde neler var?

İbni Sina'nın özel reçetesi olan bu şerbet tarifini sizlerin de seveceğini düşünüyoruz. Ramazan boyunca açlık ve susuzluk için kullanılabilecek tarifteki besinlere alerjiniz yoksa mutlaka denemelisiniz.

Ramazan ayında iftarda, sahurda ve yaz aylarında serinlemek için içebileceğiniz bu şerbet, susatmıyor ve uzun saatlere varan tokluk hissiyle yardımcı oluyor. Soğuk veya buzlu olarak tüketilebilecek bu şerbete farklı aromalar katarak, tarifinizi kişiselleştirmeniz mümkün olabilir.

baharat-1.jpg

Malzemeler:

  • 100 gr demirhindi
  • 1 adet zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 dal adaçayı
  • 5 su bardağı su
  • 1 tutam ıhlamur
  • 2 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı toz şeker

Öncelikle demirhindinin kabuklarını temizleyin ve bir tencereye alın. Daha sonra tencereye aldığınız demirhindilerin üzerine 1 litre su ekleyin ve bir gece boyunca bekletin.

Ertesi gün tencerenin içine bal, adaçayı, toz şeker, zencefil, çubuk tarçın, karanfil ve ıhlamur koyarak ocağa alın.

1 saat kadar kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın ve soğutun. Şerbet soğuduktan sonra çökecek posasını süzerek suyunu elde edin. Süzme işleminin ardından 4 saat buzdolabında bekletin.

Bu şerbeti, iftarda ya da sahurda bir su bardağı tüketebilirsiniz.

Etiketler :