Sağlık Bakanlığı 50 bin adet bisiklet daha dağıtacak

Sağlık Bakanlığı 50 bin adet bisiklet daha dağıtacak
"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, hareketsizliği azaltmak için 50 bin bisiklet dağıtılacak.Sağlık Bakanlığı bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli...

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, hareketsizliği azaltmak için 50 bin bisiklet dağıtılacak.

Sağlık Bakanlığı bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın içeriğine uygun olarak "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında, bisiklet dağıtımlarına devam edecek.

BUGÜNE KADAR 352 BİN BİSİKLET DAĞITILDI

Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği standartlarda bisiklet yolu ve paylaşım sistemi yapan yerel yönetimler, eğitim kurumları, üniversiteler ve STK'lara bisiklet dağıtımı yapılıyor. 2015'te hayata geçirilen projeyle bugüne kadar 352 bin bisiklet dağıtımı yapılırken, 2018'de de 50 bin bisiklet hediye etmeyi hedefliyor.

4 BİN 914 OKUL BESLENME DOSTU OKUL SEÇİLDİ

Bakanlık, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nı da yeni ihtiyaçları ve Dünya Sağlık Örgütü eylem planlarını dikkate alarak 2017-2021 dönemi olarak güncelledi.

Buna göre, çocuklara okullarda sağlıklı beslenme eğitimi verilerek sağlıksız gıdalardan korunmalarının sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek. Tüm okullarda "Beslenme Dostu Okul Programı" devam ettirilecek. Program kapsamında Ekim 2017 itibarıyla program kriterlerine uyan 4 bin 914 okula "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" verildi.

Vatandaşların yoğun olduğu şehir meydanlarında bilgilendirme faaliyetlerine de devam edilecek. Bunlar arasında, "Hareketli Yaşam Tarzının Teşviki", "Sağlıklı Beslenme", "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Organ Bağışı" gibi konular yer alıyor. Ayrıca sağlık okuryazarlığını artırma faaliyetleri konusunda da bilgilendirme de bulunuyor. Bu kapsamda çalışmaların yapıldığı ve Türkiye genelinde hizmet veren 150 "Sağlıklı Yaşam Aracı" ile 5 milyon kişiye ulaşıldı.

Etiketler :