Sabah uyandığınızda ilk yapmanız gerekenler

Sabah uyandığınızda ilk yapmanız gerekenler
Kaliteli Yaşam ve Beslenme Uzmanı Asha Ayşegül Özbey sabah uyandığınızda yapmanız gerekenleri halktv.com.tr okuyucuları için açıkladı.

Sabah saatleri o günün zorluklarına hazırlandığımız en önemli saatlerdir. Vücudun en dingin ve algıların en açık olduğu zaman yine sabahtır. Sabah saatlerini daha verimli geçirmek gün içerisinde etkisini gösterecektir. İşte sabah kalktığınızda yapmanız gereken başlıca şeyler.

Su İçmeyi Unutmayın

Sabah kalktığınız ilk yapmanız gereken şey su içmektir. Özellikle içerisinde bir dilim limon attığınız sürahinizdeki taze su cildinizi daha parlak hale getirecektir.

Kan Dolaşımını Hızlandırın

Yataktan kalktığınızda durgun olmak istemiyorsanız vücudunuzun kan dolaşımını hızlandırmalısınız. Bunun içinde kediler gibi bol bol esnemeniz ve gerinmeniz gerekmektedir.

Ortalığı Toplayın

Ortada duyan giyecekler, bulaşıklar ya da dağınık bir yatak gün boyunca aklınızı meşgul edecektir. Böylelikle aklınızın gün içerisinde dağılmamasını sağlarsınız.

Programınızı Yapın

Sabah kalktığınızda yapmanız gereken başlıca şeylerden birisi de o gün ne yapacağınızı belirlemek. Böylelikle bütün günü verimli geçirebilirsiniz.

Zordan Kolaya Gidin

Gün içerisinde yapmanız gereken en zor işleri sabah saatlerinde halletmeye çalışın ve bu sayede tüm gün o işin sıkıntısını dert etmemiş olursunuz.

Asha Özbey/Asha Fitstyle

Etiketler :