Saadet Partisi lideri, Erdoğan ile görüşmesini anlattı! İttifak teklifi...

Saadet Partisi lideri, Erdoğan ile görüşmesini anlattı! İttifak teklifi...
Karamollaoğlu ittifak iddialarıyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi ilk kez anlattı. Saadet Partisi lideri, ittifak iddiaları ile ilgili olarak da net konuştu.

AKP ve MHP’nin ittifak mutabakatının ardından alınan BBP’nin desteğiyle gözler Saadet Partisi’ne çevrildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ittifakla ilgili olarak, "Bize ittifak teklif edilmedi. Şu anda üzerinde durduğumuz en önemli konu ittifak değil" dedi. Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ise "Bizimle geçmişte siyaset yapmış bir isim. “Tamamen devre dışıdır” diyemeyiz ama “adayımız” da diyemeyiz" dedi.

İTTİFAK TEKLİFİ YOK

Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu'nun yanıtlarından öne çıkanlar şöyle:

"İttifak teklif edilmedi."

"Yeri geldiğinde herkesle görüşebiliriz. Bizim şu anda üzerinde durduğumuz en önemli konu ittifak değil. İnsanlar fikirlerini rahatça söyleyemiyorlar. Tansiyonun düşmesi, insanların fikirlerini ortaya koymalarıyla mümkün, yoksa düşmez. Kutuplaşma bize zarar verir. Geçici olarak birilerine fayda sağlıyormuş gibi görünse de uzun vadede zarar verir. Adalet önemlidir. Bu görüşlerimizi dile getirdik. Referandumdan beri çok net olarak söyledim. Biz bir aday çıkaracağız."

"İttifak bizim adayımızla olursa neden itiraz edelim ki..."

"Abdullah Gül bizimle geçmişte siyaset yapmış bir isim. “Tamamen devre dışıdır” diyemeyiz ama “adayımız” da diyemeyiz."

"Bizim işimiz deveye hendek atlatmaktan zor. Tabanımız ikna olacak, CHP’nin, ülkücülerin, HDP’nin tabanından ve AK Parti’den ümidi kesmişlerden ciddi bir kesim ikna olacak. Zor ama imkânsız değil."

Etiketler :