Saadet Partili Cihangir İslam hakkında soruşturma

Saadet Partili Cihangir İslam hakkında soruşturma
Ankara Başsavcılığı, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama', 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam TBMM’de yaptığı konuşmada, AKP sıralarına yönelik “Siyaseten sonunuz yakın, biz geliyoruz. Gideceksiniz, gideceksiniz, gideceksiniz!” ifadelerini kullanmıştı.

AKP sıralarından kendisine yönelik ifadelere cevap vermek üzere tekrar söz alan İslam şöyle konuştu: “Ortada bir çatışma varsa bu illa doğru ile yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede.”

İslam sözlerinin devamında “Ne oldu 15 Temmuzda? Burada 4 parti aslanlar gibi imza verdi, Yenikapı’ya giderken HDP’den kurtuldunuz, Anayasa’yı referanduma giderken CHP’den kurtuldunuz ama bugün MHP’ye ihtiyacınız olduğu için MHP’yle yan yana duruyorsunuz. Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz, nankör. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, dürüst insanları, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz.” demişti. Bu sözlerinin ardından İslam hakkında savcılık tarafından resen soruşturma başlattı.

Etiketler :