ABD YPG ordusu için geri adım attı! Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon'dan açıklama

ABD YPG ordusu için geri adım attı! Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon'dan açıklama
ABD öncülüğündeki IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, "YPG ordusu" konusunda geri adım attı. Dillon,Perşembe günü e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada kendisinin daha önce 'sınır güvenlik...

ABD öncülüğündeki IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, "YPG ordusu" konusunda geri adım attı. Dillon,Perşembe günü e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada kendisinin daha önce 'sınır güvenlik gücü' olarak adını koyduğu şeyin bir 'ordu' ya da geleneksel bir 'sınır muhafaza gücü' olmadığını söyledi.

AMAÇ IŞİD'İN YENİDEN HORTLAMASINI ENGELLEMEK

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Sözcü Dillon, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü Suriye’de yerel güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdürüyor. Bu eğitimin amacı yerlerinden edilmiş insanların geri dönüşü güvenliğini sağlamanın yanı sıra IŞİD'in kurtarılmış ve şu anda yönetimsiz olan bölgelerde yeniden ortaya çıkmasını engellemek. Bu bir ‘ordu’ ya da geleneksek bir ‘sınır muhafız gücü’ değil."

TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİN FARKINDAYIZ

Açıklamada koalisyon üyesi olan Türkiye'nin 'güvenlik endişelerine' de değinilerek, "Küresel koalisyonun bir üyesi olan ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenlik endişelerinin son derece farkındayız. Türkiye’nin güvenlik kaygıları meşrudur. Suriye’deki IŞİD'i yenmeye dönük çabalarımız konusunda şeffaf olmayı sürdüreceğiz" denildi.

Etiketler :