Rusya'dan net İran mesajı: Dış müdahale kabul edilemez

Rusya'dan net İran mesajı: Dış müdahale kabul edilemez
İran'daki protestoların girdiği 5. günde Rusya'dan ilk açıklama geldi. Bu ülkedeki protestoların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, dış müdahalenin kabul edilemeyeceğini...

İran'daki protestoların girdiği 5. günde Rusya'dan ilk açıklama geldi. Bu ülkedeki protestoların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, dış müdahalenin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İRAN'IN İÇ MESELESİ

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada İran'da 5. gününe giren protestoların ülkenin iç meselesi olduğu belirtildi. Olayların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını kaydeden bakanlık, "Ülkedeki durumu istikrarsızlaştırılabilecek dış müdahaleler (İran'ın içişlerine) kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

12 KİŞİ ÖLDÜ

Ülkede geçen perşembe birçok kentte hayat pahalılığı ile başlayan ancak giderek rejim karşıtı bir nitelik kazanan eylemlerde 12 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Dün çoğunluğu başkent Tahran'da olmak üzere yüzlerce kişi de gözaltına alınmıştı.

SOSYAL MEDYA ENGELİ

Ülkede Telgram ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına da geçici olarak erişim engelli getirilmişti.

Etiketler :