Rusya’da seçim sonuçları belli oldu

Rusya’da seçim sonuçları belli oldu
Ülkenin devlet başkanını belirlemek için bugün Rusya sandık başına gitti

Rusya’da seçim sonuçları belli oldu

Haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet başkanlığı seçimlerini sandık çıkış anketine göre yüzde 73.9 oy oranı ile kazanan isim olarak belirlendi.

Rusya'da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde, ülkenin devlet başkanı olan Vladimir Putin’in altı yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından göreve gelecek isim belirlenecek. Neredeyse 109 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Rusya’nın her bölgesinde yerel saatle 08.00’de açılan sandıklar 20.00’de kapandı.

Oy kullanma işlemleri ilk olarak Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka ve Çukotka bölgelerinde başladı. Burada sandıklar dün TSİ 23.00’te açıldı. Sandıklar en sonsa Rusya’nın Polonya ile Litvanya arasında bulunan bölgesi Kaliningrad’da TSİ 21.00’de kapandı.

PUTİN YENİDEN SEÇİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeniden başkan seçildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini sandık çıkış anketine göre yüzde 73.9 oy oranı ile kazanan isim olarak belirlendi. Putin'e en yakın isim Komünist Parti’nin adayı Pavel Grudinin, oyların yüzde 11.2'sini alarak ikinci,

Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovskiy yüzde 6.7 oy oranıyla üçüncü, liberal kadın aday Kseniya Sobçak 2.5 oyla dördüncü ve liberal Yabloko Partisi’nin adayı Grigoriy Yavlinskiy, yüzde 1.6 oy oranı ile beşinci oldu.

PUTİN’DEN ZAFER KONUŞMASI: “SONUÇ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini açık ara önde götüren Vladimir Putin, seçim sonrası konuşma yaptı.

Putin, “Bu birliği korumak bizim için çok önemlidir. Bizim ilerlememiz için bu birliğe ihtiyacımız var, ve ilerlemek için ülkenin vatandaşının hislerini hissetmek zorundayız. Moskova’da toplananları ve muazzam ülkemizdeki taraftarları ele almak istiyorum. Sonuç için çok teşekkür ederim. Ortak ekibinizin bir üyesiyim” diye konuştu.

SEKİZ ADAY YARIŞIYOR

Rusya’da bundan önceki devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı 2012’de sadece üç aday yarışmıştı. Bu seçimlere sekiz aday katılıyor.

Bu sekiz aday ise şöyle: Rusya’nın mevcut devlet başkanı olan bağımsız aday Vladimir Putin, Rus sosyetesinin tanınan isimlerinden biri olan liberal kadın aday Kseniya Sobçak, Komünist Parti’nin adayı Pavel Grudinin, milliyetçi çizgideki söylemleri ile bilinen Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovskiy,

Rusya Halk Birliği partisinin adayı olan ve milliyetçi çizgisiyle bilinen Sergey Baburin, Komünist Parti’den ayrılan bir grubun kurduğu Rusya’nın Komünistleri isimli partinin adayı olan ve geleneksel bir komünist olarak tanımlanabilecek Maksim Suraykin, ekonomi ve ticaret politikaları ile öne çıkan Büyüme Partisi’nin adayı Boris Titov ve liberal Yabloko Partisi’nin adayı Grigoriy Yavlinskiy.