Rusya'da binlerce insan protesto için sokakta

Rusya'da binlerce insan protesto için sokakta
Rusya'nın Sibirya bölgesinde bulunan Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangın 41'i çocuk olmak üzere 64 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bulunan Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangın 41'i çocuk olmak üzere 64 kişi hayatını kaybetti. Facianın ardından önce olay yerine sonra da yerel hükümet binasına akın eden Ruslar, yaşanan ihmaller zincirine duydukları öfkeyi dile getirdi.

Rusya’da en önemli gündem Kemerovo’da yaşanan AVM yangını. Yaşanan faciada en 41’i çocuk olmak üzere en az 64 kişi hayatını kaybetti. Yangından sonra yapılan ilk incelemelerde, binanın alarm sisteminin çalışmadığı, yangın çıkışlarının ise bloke edildiği ortaya çıktı.

Rus yetkililer konuyla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre bir öğrencinin çakmakla oynaması sonucunda yangın çıktığı belirtilirken, bazı uzmanlar ise elektrik kablolarında yaşanan bir sorunun yangına sebep olabileceğini iddia etti.

Olay yerini ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, “olayda ihmal olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.

RUSLAR SOKAKLARA İNDİ

Yaşanan ihmallerin ardından gelen facia, Kemerovo’da yaşayan Rusları adeta çileden çıkardı. Önce olay yerine giderek anmalarda bulunan vatandaşlar daha sonra ise hükümet binasına yol alarak protesto gösterileri gerçekleştirdi. Binlerce Rus, ellerinde hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarıyla duydukları öfkeyi sokaklara taşıdı.

Etiketler :