Rusya internetin fişini çekecek

Rusya internetin fişini çekecek
Rusya, dijital olarak dünyanın geri kalanıyla bağlantısının kopması durumunda altyapısının nasıl çalışacağını test etmek adına geçici olarak internetin fişini çekmeye hazırlanıyor.

Rusya, altyapısını test etmek için geçici bir süreliğine internet bağlantısını kesebilir.

ABD hükümeti tarafından yasaklanan Kaspersky Lab antivirüs programının kurucu ortağı Natalya Kaspersky liderliğindeki özel bir grup ve devlete bağlı yetkililer Enformasyon Güvenliği Çalışma Grubu'nda, Rus internet sağlayıcısı 'Runet'in bağlantısını geçici olarak kesmeyi planladı.

Telegraph'ın haberine göre konuyla ilgili yasa tasarısının 1 Nisan'dan önce onaylanması ve testin yapılması planlanıyor. Tasarıya göre bu test Rusya'nın dijital alanda kendisini yabancı saldırganlıktan korumasını sağlayacak.

Telekom şirketlerinin, bütün internet trafiğini Rusya'nın telekom ve iletişim denetim-gözetim kurumu Roskomnadzor tarafından onay verilen ya da yönetilen noktalara yöneltecek teknik uygulamaları devreye sokması da gerekecek. Roskomnadzor dışarı çıkacak içeriği de bloklayarak yabancılar tarafından bu içeriğin gözetlenmesini engelleyecek. Rusya hükümeti proje üzerinde uzun zamandır çalışsa da, uzmanlar bu testin gerçekleştirilmesinin Rusya'nın internet trafiğine ciddi zarar verebileceğini savunuyor.