Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Türkiye'ye geliyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Türkiye'ye geliyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un Suriye'nin İdlib bölgesindeki durumu tartışmak üzere Türkiye'ye geleceğini açıkladı.Bakan Çavuşoğlu, "Rusya, Türkiye'nin YPG konusundaki...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un Suriye'nin İdlib bölgesindeki durumu tartışmak üzere Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, "Rusya, Türkiye'nin YPG konusundaki duruşunu ABD'den daha iyi anlıyor" diye belirterek, İdlib konusunda müzakerelerin sürdüğünü ve Rusya Genelkurmay Başkanı'nın bu konu için Ankara'ya geleceğini söyledi.

Dışişleri Bakan, katıldığı bir canlı yayında, gündemin diğer sıcak başlıklarını da değerlendirdi...

Çavuşoğlu, Kuzey Irak'ın referandum kararından geri adım atmasını beklediklerini belirterek, "Irak bu kadar sorun yaşarken bağımsızlık referandumu ülkedeki durumu daha kötüye götürür. Allah korusun iç savaşa kadar götürür." dedi.

ABD'nin YPG'ye silah yardımıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin her ay, YPG'ye ne kadar silah verdiğini Türk makamlarına  rapor ettiğini ifade ederken, ''En son üçüncü raporu gönderdiler, zırhlı araç ve buldozer verdiklerini, silah vermediklerini yazdılar.'' dedi.

Çavuşoğlu son olarak, koalisyon güçlerinin Telafer'e düzenleyeceği kara operasyonu sonrasında şehri Türkmenlere teslim etmesi gerektiğini de vurguladı

Etiketler :