Rus saadet zinciri soruşturmasında 7 şüpheli tutuklandı

Rus saadet zinciri soruşturmasında 7 şüpheli tutuklandı
'Rus titan saadet zinciri' olarak bilinen ve Türkiye’de de web sitesi üzerinden faaliyet gösteren örgüte yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 7’si tutuklandı.

-Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberi- İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Titan saadet zinciri olarak bilinen örgüte yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Türkiye'de bir web sitesi üzerinden 'TurkeyMMM' ismiyle faaliyet gösteren örgütün yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon sonucunda 30 şüpheli gözaltına alındı.

18 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirilen 30 şüpheliden 18'i ‘bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçları işledikleri iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 12 şüpheli ise haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mahkeme, 7 şüphelinin sevk edildikleri suçlardan tutuklanmasına, 23 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri ile serbest bıraktı.

Etiketler :