Rus medyasından çok konuşulacak Afrin haberi!

Rus medyasından çok konuşulacak Afrin haberi!
Kommersant gazetesine göre operasyonun mevcut durumu ilk günlerden çok farklı.

Rusya'dan Kommersant gazetesi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG hedeflerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı' harekatı ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Kommersant'a göre Suriye hükümetinin tutumu, Zeytin Dalı Harekatı'nın geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Maksim Yusin ve Sergey Strokan imzalı habere göre; başlangıçta harekatın en kısa sürede tamamlanacağını açıklayan AKP yönetiminin söylemleri belirgin şekilde değişti. Habere göre; Yıldırım harekat yapılacağı vaatleri yerini Ankara'nın operasyon için zaman dilimi belirlemeyi planlamadığı açıklamalarına bıraktı.

"TÜRKİYE, ASKERİ KAYBI AZALTMAK İÇİN ÖSO'YU KULLANIYOR"

Sputnik'in aktardığına göre haber şöyle:

"Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk günleri, Türk askeri komutasının izlediği taktiği anlamaya imkan sağladı. İlk olarak Türk ordusu, düşmanı yok etmek amacıyla kapsamlı bir taarruz gerçekleştirmek yerine lokal bazlı operasyonlar düzenliyor. İkinci olarak, Türkiye, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) öncü güçler olarak göndererek Türk ordusunun kaybını düşük seviyede tutmayı hedefliyor. Harekatın mimarlarına göre Türk uçakları ve tankları ÖSO'nun taarruzuna destek vererek Türk askerlerinin kayıp vermesini önlemeye çalışıyor"

"ANKARA MEVCUT DURUMDAN MEMNUN"

Makalenin sonunda şu an itibarıyla Ankara'nın durumdan memnun olduğu belirtildi.

Makalede; Ankara'ya güvendiği iddia edilen ancak son dönemde Türkiye'den destek alamadığı öne sürülen Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) gibi cihatçı gruplara karşı Suriye hükümetinin, İdlib'de yürüttüğü operasyonlara odaklanmış durumda olduğu kaydedildi.

Etiketler :