Rudaw GYY: Ankara'da göndere çekilen bayrak şimdi mi gayrimeşru?

Rudaw GYY: Ankara'da göndere çekilen bayrak şimdi mi gayrimeşru?
Rudaw’ın genel yayın yönetmeni Rebwar Kerim Weli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referanduma verdiği tepkiyi eleştirdi. Veli, "Sayın Cumhurbaşkanı, Kürdistan ve Başkanı Barzani sizi hiç yanıltmadı

Rudaw’ın genel yayın yönetmeni Rebwar Kerim Weli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referanduma verdiği tepkiyi eleştirdi. Veli, "Sayın Cumhurbaşkanı, Kürdistan ve Başkanı Barzani sizi hiç yanıltmadı. Ama siz belki de başkanlık yolunda ihtiyaç duyduğunuz oylar için, Kürdistan halkını aldattınız." dedi.

Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen ve RTÜK'ün geçtiğimiz gün Türksat'tan çıkartılmasına karar verilen Rudaw'ın genel yayın yönetmeni Rebwar Kerim Weli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Rudaw'ın resmi internet sitesi'nde "Sayın Erdoğan 'er kişi' olun!" başlıklı yazıda Weli Erdoğan'ı eleştirdi.

"Sayın Cumhurbaşkanı, 'En kötü günlerinde yanlarında olduk. yanılmışız.' diyorsunuz. Esad sizi aldattı, Netenyahu aldattı, Obama aldattı, en son da Sayın Barzani mi? Nasıl oluyor da bu kadar kolay aldatılıyorsunuz? Hayır Sayın Cumhurbaşkanı, Kürdistan ve başkanı Barzani sizi hiç yanıltmadı. Ama siz belki de başkanlık yolunda ihtiyaç duyduğunuz oylar için, Kürdistan halkını aldattınız.

Sonra, 'Vanayı kapatmakla' tehdit ediyorsunuz. Bağdat'ın itirazlarına rağmen Kürt petrolü Ceyhan'a gönderilir ve oradan gemilerle -kimindi o gemiler?- Meksika Körfezi'ne kadar dolaşırken neden kapatmadınız vanayı? Sattığınız Kürt petrolünün paraları nereye gitti? Bağdat'ın itirazlarına rağmen paralar Halkbank'a yatarken vanayı kapatmak aklınıza neden gelmedi?

'Bu ülkeye ihanet etti' dediğiniz Sayın Mesud Barzani'yi seçim dönemlerinde 'Başkan' sıfatıyla Kürt illerine siz davet etmediniz mi? Miting meydanlarında birlikte 'Megri Megri' söylerken Sayın Barzani 'Kürdistan Başkanı' değil miydi? Desteğine ihtiyaç duyduğunuz günlerde Ankara'da göndere çekilen Kürdistan bayrağı şimdi mi gayrimeşru mu oldu?"

Erdoğan'ı yaptıklarıyla sert biçimde eleştiren Rudaw genel yayın yönetmeni Weli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Hep söylediğiniz gibi, 'musalla taşında başkan değil, er kişi niyetine diyecekler' 'er kişi' olun..." ifadesini kullandı.

Etiketler :