RTÜK Beyaz TV'ye verdiği Rasim Ozan cezası kararını nasıl aldı?

RTÜK Beyaz TV'ye verdiği Rasim Ozan cezası kararını nasıl aldı?
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de Boşnaklarla ilgili skandal sözlerinden sonra uygulanan yaptırım ile ilgili kararın oybirliğiyle alındığını belirtti.İLHAN TAŞÇI: SÖZLER TOPLUMSAL İNFİAL YARATTIBBC...

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de Boşnaklarla ilgili skandal sözlerinden sonra uygulanan yaptırım ile ilgili kararın oybirliğiyle alındığını belirtti.

İLHAN TAŞÇI: SÖZLER TOPLUMSAL İNFİAL YARATTI

BBC Türkçe'ye konuşan Taşçı, "Bu, toplumda nefret duygusu oluşturabilecek, ötekileştirici bir söylem. Bu sözler, toplumsal infial yarattı. Yaptırım kararı oybirliğiyle alındı. Diğer yayıncılara da örnek oluşturacak bir karara imza atmak istedik" dedi.

RTÜK'ün bugünkü toplantısında Kütahyalı'nın Pazar akşamı yayınlanan "Derin Futbol" adlı programda Boşnaklarla ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı beş kez yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Ödenecek para cezası, kanalın geçen ayki reklam gelirleri üzerinden belirleniyor.

RASİM OZAN'IN İHLAL ETTİĞİ RTÜK MADDELERİ

İlhan Taşçı'nın verdiği bilgiye göre, RTÜK cezayı ilgili kanunun yayınları düzenleyen şu maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle aldı:

Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.

Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.

Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.

Etiketler :