Romanya Büyükelçiliği'nde sergi açılışı

Romanya Büyükelçiliği'nde sergi açılışı
Romanya’nın Avrupa Birliği Konseyi’nin Ocak-Haziran 2019 dönemindeki dönem başkanlığına devralması vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Romanya Büyükelçiliği, 15 Ocak saat 18:30’ da Ankara Sheraton Oteli- Lale Salonu’nda bir açılış...

Romanya’nın Avrupa Birliği Konseyi’nin Ocak-Haziran 2019 dönemindeki dönem başkanlığına devralması vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Romanya Büyükelçiliği, 15 Ocak saat 18:30’ da Ankara Sheraton Oteli- Lale Salonu’nda bir açılış etkinliği düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde, "Avrupa Birliği diplomatlarının gözünden Türkiye" fotoğraf sergisi Türkiye’de akredite olan 18 AB üye ülkesinden (Finlandiya, Lüksemburg, İtalya, Romanya, Portekiz, Slovakya, Estonya, Hollanda, Avusturya, İspanya, Polonya, İrlanda, Letonya, Litvanya, Almanya, İngiltere, Malta ve AB Delegasyonu) büyükelçiler ve diplomatların katılımı ile gerçekleşecektir ve onlar tarafından Türkiye'de çekilmiş 70 fotoğraf sergilendi.

Etkinlik, Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda ve Avrupa Birliği Büyükelçisi Christian Berger’in kısa konuşmaları ile açıldı.

Serginin ardından bir resepsiyon verildi.

Sergiye yaklaşık 400 kişi ve Ankara ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki siyasi, diplomatik, ticari, kültürel, akademik ve Rumen topluluğunun temsilcileri katıldı.

Etiketler :