Rıdvan Dilmen: Yabancı sınırı, Cumhurbaşkanı arttır dedi diye arttırılmaz

Rıdvan Dilmen: Yabancı sınırı, Cumhurbaşkanı arttır dedi diye arttırılmaz
Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, katıldığı bir televizyon programında yabancı kısıtlamasına değinerek, "Cumhurbaşkanı istedi diye yabancı sınırı artırılmaz veya azaltılmaz" açıklamasını yaptı.

Rıdvan Dilmen: Yabancı sınırı, Cumhurbaşkanı arttır dedi diye arttırılmaz

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında futbolda yabancı kısıtlaması konusunda açıklama yaptı. Konuşmasının başında Alaçatı olayını kastederek Fatih Terim'in 'saha dışındaki bir olay nedeniyle gönderilmesini' yanlış bulduğunu dile getiren Dilmen, "Fatih Terim'i gönderdiniz, Galatasaray ile flört eden (Mircea)Lucescu'yu getirdiniz. Lucescu'nun hataları olduğu kadar onu tercih edenler de hatalıdır" dedi.

Dilmen'in konuşmasından kısaca kesitler şöyle:

Biz 9 kez yabancı kuralını değiştirmiş bir ülkeyiz. Dünyada başka bir ülke yoktur böyle! Lucescu, Shakhtar'ı yönetirken sadece 2 yerli futbolcusu vardı. Ama buraya gelince ilk gün yabancı sınırını konuştu. Bu konuda bir algı oluşturuldu. Bu açık.

Cumhurbaşkanımızın Caner'e ceza verilmesi hususunda etkisi olmamıştır. Ben Cumhurbaşkanı'na sordum bu konuyu, "Nerden çıktı, ne cezası, nasıl olur böyle bir şey, kimler böyle edepsizlikler yapıyor" dedi. Türk futbolu böyle yönetilemez.

Yabancı sınırı, Cumhurbaşkanı arttır dedi diye arttırılmaz veya azaltılmaz. Bunlar ayıp şeyler, futbol böyle yönetilmez. Bunlar bu dedikodular ayıp şeyler. Bunlar futboldan soğutur. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı 2-3 ay önce 'Benim adıma sadece Halil Ibrahim Kalın konuşabilir' dedi.

Etiketler :