Reza Zarrab'ın tanıklığında telefon kaydı tartışması! İşte o kayıt...

Reza Zarrab'ın tanıklığında telefon kaydı tartışması! İşte o kayıt...
ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada Reza Zarrab ile ilgili telefon kaydının delil olarak kullanılmak istenmesi tartışmaya neden oldu. Savunma avukatı bunun doğrulanmasını isterken, dava...

ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada Reza Zarrab ile ilgili telefon kaydının delil olarak kullanılmak istenmesi tartışmaya neden oldu. Savunma avukatı bunun doğrulanmasını isterken, dava hakimi bu konuşmayı Reza Zarrab'ın doğrulayabileceğini söyleyerek, itirazı reddetti.

Telefon kaydı Reza Zarrab ile Hakan Atilla arasında geçiyor. Konuşma İran'ın ambargoyu delmesinde yapılan işlemlerin gıda ticareti gibi gösterilmesiyle ilgili olduğu ileri sürülüyor.

"BİRÇOK ŞEYİ ETKİLEYECEK"

Davanın yargıcı Richard Berman bugünkü duruşma başlamadan önce ileride "birçok şeyi etkileyebilecek" bir ses kaydı olduğunu ve savcılığın bu ses kaydını sunmadan önce "davanın selameti" açısından bu ses kayıtlarının doğrulanmasını istediğini söyledi. Kaydı "hafife almak" istemediğini belirten yargıç doğrulamanın birkaç yöntemi olabileceğini. Bunlardan birinin de Zarrab'ın şahsen doğrulaması olabileceğini belirtti.

Berman doğrulama konusunda "Bu meseleyi gündeme getirecek kadar kaygılıyım" dedi. Savcılıksa savunmanın kayıtların doğrulamanmasıyla ilgili itirazlarının reddedildiğini vurguladı.

İŞTE O TELEFON KAYITLARI

Birinci kayıt:

İkinci kayıt:

Kaynak: Adam Klasfeld / CourtHouseNews

Etiketler :