Reza Zarrab'ın siyasi girişimle serbest kalması için tuttuğu avukatları kim?

Reza Zarrab'ın siyasi girişimle serbest kalması için tuttuğu avukatları kim?
Hakan Atilla'nın ABD'de tek başına yargıklandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab'ın çapraz sorgusuna geçildi. Savcılık makamı sorularını tamamladıktan sonra Hakan Atilla'nın avukatı, Zarrab peş peşe sorularla...

Hakan Atilla'nın ABD'de tek başına yargıklandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab'ın çapraz sorgusuna geçildi. Savcılık makamı sorularını tamamladıktan sonra Hakan Atilla'nın avukatı, Zarrab peş peşe sorularla sıkıştırmaya çalıştı.

Çapraz sorgusunda Zarrab'ın siyasi bağlantıları nedeniyle tuttuğunu söylediği iki avukatı Rudy Giuliani ve Michael Mukasey'in adları, dava sürecinde en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları gizli görüşmeyle gündeme gelmişti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Giuliani Türkiye'deki temasları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüştüğünü söyleyerek, uzlaşı için zemin arayışında olduğunu belirtmişti.

ÇIKAR ÇATIŞMASI YOL AÇABİLECEK AVUKATLAR

Giuliani ve Mukasey'in Zarrab'ın avukatlığını yapmasının çıkar çatışmasına da yol açacağı başsavcılık tarafından gündeme getirilmişti.

Mukasey'in sahibi olduğu hukuk danışmanlığı şirketi, Zarrab'ın faaliyetleri nedeniyle mağdur olduğu iddia edilen sekiz ABD bankasını temsil ediyordu. Giuliani'nin hukuk şirketi Greenberg Traurig'in ise Türkiye adına lobi faaliyetleri yürüttüğü vurgulanıyordu.

DAVA HAKİMİ AVUKATLIKLARINI KABUL ETMİŞTİ

Ancak yargıç Berman, iki avukatın Zarrab'ı temsil edebileceğini, çıkar çatışmasına yol açabilecek konuların ise yakından gözlenmesi gerektiğini söylemişti.