Reza Zarrab şema çizerek altın ticaretinin nasıl yapıldığını gösterdi

Reza Zarrab şema çizerek altın ticaretinin nasıl yapıldığını gösterdi
Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı 8 sanıklı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab, çıktığı ilk duruşmada çizdiği şema merak uyandırdı. Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri-İran...

Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı 8 sanıklı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab, çıktığı ilk duruşmada çizdiği şema merak uyandırdı. Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri-İran arasında altın ve para dönüşümünü anlatması için mahkemede Zarrab'tan şema çizmesi istendi. Zarrab şemayı çizerken, davayı takip eden Amerikan muhabir bunu, "Mahkum kıyafeti giymese, şirket toplantısını yönetiyor gibi, rahat çizdi" diye yorumladı.

TANIK KOLTUĞUNDAN KALKIP ŞEMA ÇİZDİ

Duruşma sırasında Zarrab bir mukavvanın üzerine altın ticaretinin nasıl işlediğini göstermek için bir şema çizdi. Tanık sandalyesinden çizimi yapmak için kalktı. Zarrab'ın oldukça kompleks bir şekilde çizdiği şema dava dosyasına kanıt olarak eklendi. Zarrab, tekrar tanık sandalyesine geçti.

Şemanın daha sonra kamuyla paylaşılacağı açıklandı.

DAVAYI TAKİP EDEN AMERİKAN MUHABİRDEN İLGİNÇ YORUM

​ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Twitter adresinden duruşma ile ilgili ilginç bir yorumda bulundu. Klasfeld, şu ifadeleri kullandı: "Sarraf, jüri için şema çizerken rahatlamış ve otoriter gözüküyor. Eğer ABD'nin federal mahkemesinde, mahkum kıyafet giyiyor olmasaydı, bir şirketin toplantısını yönetiyor gibi görülebilirdi."

Haber: Reza Zarran şema