Reza Zarrab: "Muammer Güler'in oğluna 100 bin dolar rüşvet verdim"

Reza Zarrab: "Muammer Güler'in oğluna 100 bin dolar rüşvet verdim"
Reza Zarrab, İran’la iş yapması nedeniyle Çin’de sorun yaşadığını ve dönemin Türkiye içişleri bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’den yardım istediğini öne sürdü. Reuters’ın haberine göre Zarrab, Muammer...

Reza Zarrab, İran’la iş yapması nedeniyle Çin’de sorun yaşadığını ve dönemin Türkiye içişleri bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’den yardım istediğini öne sürdü. Reuters’ın haberine göre Zarrab, Muammer Güler’in Çin bankalarına referans mektubu yazması için oğlu Barış Güler’e 100 bin dolar verdiğini ileri sürdü..

MUAMMER GÜLER DE MAHKEME KAYITLARINA GİRDİ

Davaya verilen 1 saatlik aranın ardından duruşma tekrar başladı. Reza Zarrab'ın sorgusu devam ediyor. Savcı, Çin'le ilgili işlemlere ilişkin sorular yönelttiği Zarrab'ın, dönemin İçişleri Bakanının Muammer Güler'in oğlu ile iletişime geçtiğini iddia etti.

Bunun üzerine Zarrab, dönemin içişleri bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'den yardım istediğini söyledi. Barış Güler, o dönem Zarrab'ın şirketinde danışmanlık yapıyordu. Zarrab, Barış Güler ile birebir görüşmeler yaptığını, telefonda konuştuğunu ve Whatsapp üzerinden mesajlaştığını iddia etti.

"BARIŞ GÜLER'E 100 BİN DOLAR RÜŞVET VERDİM"

Reuters: "Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'e Çin'deki bankalara referans olması için 100 bin dolar rüşvet ödediğini söyledi"

ÇİN, HALKBANK'TA YAPILAN İŞE İZİN VERMİYOR

Zarrab ile ile Rüçhan Bayar arasındaki bir telefon görüşmesine ait tapeden söz ediliyor. Zarrab'ın iddiasına göre Rüçhan Bayar kendisine, Çin bankasında irtibat kurdukları kişinin, "Halkbank'ta yaptıkları işin aynısını Çin'de yapmalarına kesinlikle izin vermeyeceğini" söylemiş.

Davayı takip eden ABD'li gazeteci Adam Klasfeld mahkemeden, "Nihayetinde, bu işi (Çin'de İran'la ilgili ticari işlemleri yapmayı) kotarmak için, bu ülkede Süleyman Aslan'a benzer bir pozisyonda olacak olan Çinli yetkiliye rüşvet vermeleri gerektiğine karar verdiler" bilgisini paylaştı.

Zarrab, Çinlilerin para ticaretinin İran'la ilgili olduğunu anlar anlamaz ticareti durdurduklarını aktardı.

Etiketler :