Reza Zarrab mahkemede yemin etti, tanık sandalyesinde oturuyor!

Reza Zarrab mahkemede yemin etti, tanık sandalyesinde oturuyor!
ABD'de Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın  tek başına yargılandığı, ABD'deki davada ikinci duruşma başladı. Duruşmanın bugünkü bölümünde soruşturmanın baş aktörü Reza Zarrab ilk kez tanık sandalyesine oturuyor....

ABD'de Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın  tek başına yargılandığı, ABD'deki davada ikinci duruşma başladı. Duruşmanın bugünkü bölümünde soruşturmanın baş aktörü Reza Zarrab ilk kez tanık sandalyesine oturuyor. Saat 18:30'da salona giriş yapan Zarrab, tanıklık yeminini etti, davanın 5. tanığı olarak dinlenecek. Zarrab, cezaevi kıyafetleri ve kelepçeli olarak duruşa salonuna getirildi.

CEZAEVİ KIYAFETİ VE KELEPÇELİ

ABD’de görülen ve tüm dünyanın dikkatle takip ettiği eski adıyla "Reza Zarrab" yeni adıyla "Hakan Atilla" davası sürüyor. Duruşmanın ikinci günü olan bugün soruşturmanın baş aktörü Reza Zarrab ilk kez tanık sandalyesine oturdu. Ayakları kelepçeli ve hapishane kıyafetiyle salona getirilen Zarrab tanık koltuğuna oturtuldu.

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması Türkiye saati ile 17:15’de başladı. Zarrab, davanın 5. tanığı olarak dinlenecek. Zarrab, Türkiye saati ile saat 20:00’dan itibaren tam 3 gün boyunca tanık sandalyesinde oturacak.

"İŞBİRLİĞİNİ AÇIKLADI"

Gazeteci Pete Brush Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Reza Zarrab, savcılıkla işbirliği yaparken üç yükümlülüğü olduğunu söyledi: 'Yalnızca ve yalnızca gerçeği söylemek, ABD hükümetiyle işbirliği yapmak ve bundan sonra hiçbir suça karışmamak'" diye yazdı.

Hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla işbirliği yapmayı kabul eden Zarrab önce savcılar, sonra da eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanacak.

Davanın dünkü ilk duruşmasında ilk sözü, açılış konuşmalarını yapan ‘savcılık ve savunma’ almıştı. Savcılık ve savunmanın yaptığı açılış konuşmalarında şok suçlamalar gündeme gelmişti.

Etiketler :