Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e asker göndereceğiz

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e asker göndereceğiz
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'İdlib'e asker göndereceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 50 dakika süren görüşmesinin ardından Reuters'a özel bir röportaj verdi. Erdoğan, "Tezkere çıkarsa süreç farklı şekilde ilerleyecek" dedi.

Konuşmasında pek çok konuya değinen ve soruları yanıtlayan Erdoğan, TBMM'nin cumartesi günü olağanüstü toplanacak olmasıyla ilgili ''Tezkere çıkarsa süreç farklı şekilde ilerleyecek'' dedi.

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad ile ilgili bir soruya ise ''Biz Esed'in Suriye'de iktidarda kalmasını cinayet olarak görürüz.'' yanıtını verdi.

Erdoğan röportajında Suriye'deki çatışmasızlık bölgeleri konusunda varılan anlaşma kapsamında İidlib bölgesine asker konuşlandırılacağını ifade etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile pazartesi günü bir görüşme gerçekleştireceğini, hafta içinde ise Ankara'da bir yemek yiyeceklerini belirtti.

Basın özgürlüğü konusundaki soruya ise ''Darbe yapanların medyasını kapattığımız doğrudur, Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyemezsiniz.'' cevabını verdi.

''Almanya ile ilişkilerimizin düzeleceğini umuyorum'' diyen Erdoğan,  FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi için ise "85 koli belge gönderdik. Benim başbakanlığım dönemimde 12 teröristi ABD'ye iade ettik. ABD'nin teröristleri barındırması üzücüdür. Yanındakilerle birlikte istiyoruz" dedi.

Etiketler :