Rektörden Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama

Rektörden Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama
Deniz Baykal, sabah saatlerinde 1,5 saat süren bir ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş CHP'nin önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

İbiş'in açıklamaları şöyle...

Her şey doktorlarımızın kontrolünde. Bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karışılabilir miyiz bilmiyoruz. Deniz Bey’e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz.

Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir.

Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı. Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır.

Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo. Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı.

Etiketler :