O reklamlara ceza yağdı!

O reklamlara ceza yağdı!
Yasalara aykırı sağlık reklamlarına ceza verildi.

Yasaya aykırı bulunan çok sayıda sağlık reklamı cezalarla karşılaştı. Sağlık reklamlarının başı çektiği ceza listesinde birçok reklam yer aldı.

Tıp merkezi, muayenehane veya özel hastane statüsündeki sağlık kuruluşlarının, doktorların ve sağlık çalışanlarının, çeşitli internet sitesi ve sosyal medya mecralarında yaptıkları paylaşımlar mercek altına alındı.

Reklam Kurulu tarafından 2017 yılında sağlık reklamlarına 2 milyon 657.000 lira değerinde idari para ve durdurma cezası verildi.

YÖNETMELİĞE AYKIRI BULUNDU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, tüketiciler, ilgili kurum ve kuruluşlar veya rakip firmalar tarafından yapılan başvurularda ve Bakanlık tarafından gerçekleştirilen incelemelerde Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ne aykırı reklamlar tespit etti.

HASTALARIN TEDAVİ ÖNCESİ VE SONRASI FOTOĞRAFLARI DA CEZA KAPSAMINDA

Yapılan denetimlerde; tedavi edici sağlık hizmetlerine ilişkin çeşitli bilgilere, talep yaratıcı ve sağlık hizmetlerine ticari bir görünüm kazandıran ifadelere, fotoğraf ve videolara yer verildiği görüldü.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2017 yılında Reklam Kurulu’na 812 tanesi sağlık sektörüne ait olmak üzere toplam 5020 adet başvuru yapıldığını; kurul gündeminde görüşülen 227 adet sağlık reklamından, 225 sağlık reklamı mevzuata aykırı bulunduğunu bildirdi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre aykırı bulunan sağlık reklamlarının 172 adedine durdurma, 53 dosyada ise hem idari para hem de durdurma cezası verildi. Kurul tarafından 2017 yılında sağlık reklamlarına toplam 2 milyon 657.000 lira değerinde idari para ve durdurma cezası verildi.

Etiketler :