Recep Altepe ve Ahmet Edip Uğur'dan istifa kararı iddiası

Recep Altepe ve Ahmet Edip Uğur'dan istifa kararı iddiası
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Sırbistan dönüşünde uçakta gazetecilere konuşmuş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere bazı belediye başkanları...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Sırbistan dönüşünde uçakta gazetecilere konuşmuş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere bazı belediye başkanları için resmen istifa çağrısı yapmıştı. Erdoğan bir gazetecinin "Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?" sorusuna ise, Bursa diye net olarak yanıt vermişti.

[caption id="attachment_237197" align="alignnone" width="506"]Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur[/caption]

SORUNLU BELEDİYE DENİLEN BURSA'DA TOPLANTIDA

Dün (Cumartesi) Marmara Belediyeler Birliği'nin 2017 yılı ikinci meclis toplantısı, birliğe üye 186 belediyeden temsilcinin katılımıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Edremit ilçesindeki bir otelde yapıldı. Bu toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sorunlu belediye" dediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

[caption id="attachment_237198" align="alignnone" width="507"]Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe[/caption]

AKP'DEN İSTİFA, BAŞKANLIĞA DEVAM

Bu toplantı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ikili bir görüşme yaptı.

halktv.com.tr'nin aldığı bilgiye göre, iki belediye başkanının yaptığı bu görüşmede, "Belediye başkanlığından değil, partiden istifa edelim" görüşü ağırlık kazandı. Ancak farklı kaynaklar her iki belediye başkanının da süreci daha dikkatli okumak adına "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir kez daha görüşmenin faydalı olabileceği kanaatini taşıdıkları" da iddia edildi.

Bunun dışında bir başka kaynak ise her iki belediye başkanının da istifa dilekçelerinin "ceplerinde" olduğunu ileri sürdü.

Etiketler :