Raul Castro'dan Maduro'ya: Militan dayanışmanın en ön saflarında Kübalıları bulacaksınız

Raul Castro'dan Maduro'ya: Militan dayanışmanın en ön saflarında Kübalıları bulacaksınız
Venezuela'ya yönelik ABD saldırısı tüm hızıyla sürerken, Venezuela halkının kararlı mücadelesine önemli bir dayanışma mesajı iletildi

Venezuela'ya yönelik ABD saldırısı tüm hızıyla sürerken, Venezuela halkının kararlı mücadelesine önemli bir dayanışma mesajı iletildi. Küba Devlet Başkanı Raúl Castro Ruz tarafından Maduro'ya iletilen mesajda, "Önümüzdeki günlerde şiddetli kavgaların, uluslararası ölçekte saldırıların, ablukaların, yoklukların yaşanacağı açık, ancak bu günler aynı zamanda tüm devrimciler ve Venezuela emekçi halkı için yaratıcılığın öne çıkacağı yoğun çalışma günleri olacak" denildi.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik saldırısı sürerken, Venezuela halkına önemli bir dayanışma mesajı iletildi.

Küba Devlet Başkanı Raúl Castro Ruz tarafından Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya gönderilen mesajda, "Önümüzdeki günlerde şiddetli kavgaların, uluslararası ölçekte saldırıların, ablukaların, yoklukların yaşanacağı açık, ancak bu günler aynı zamanda tüm devrimciler ve Venezuela emekçi halkı için yaratıcılığın öne çıkacağı yoğun çalışma günleri olacak. Bu süreçte bugün olduğu gibi asla yalnız olmayacaksınız, militan dayanışmanın en ön saflarında davanıza en az sizin kadar inanan biz Kübalıları bulacaksınız" denildi.

Mesajın tamamı şu şekilde:

Havana, 6 Ağustos 2017

"Küba Devrimi’nin 59. Yılı"

Nicolás Maduro Moros

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı

Sevgili Nicolás

Ulusal Kurucu Meclis seçim sonuçlarını ve Meclisin açılmasını tarif edilemez bir devrimci mutlulukla haber aldım. İçinden geçmekte olduğunuz bu süreç hiç şüphe yok ki çok değerli derslerle dolu, Fidel’in de açıkça belirtmiş olduğu gibi Venezuela kıtamız için örnek bir ülke konumunda. Yaşanan süreçte halkın desteği doğrudan ve apaçıktı, Venezuela halkı “El Libertador” Simon Bolivar ve Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias’ın gösterdiği yola sadık kaldığını ilan etmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde gördük ki, yapılan her terör eylemi halkın moralini yükselmiş, ülkeye karşı yapılan her saldırı sizi daha da güçlendirmiş, indirilmeye çalışılan her darbe birliğinizi daha da sıkılaştırmış.

Önümüzdeki günlerde şiddetli kavgaların, uluslararası ölçekte saldırıların, ablukaların, yoklukların yaşanacağı açık, ancak bu günler aynı zamanda tüm devrimciler ve Venezuela emekçi halkı için yaratıcılığın öne çıkacağı yoğun çalışma günleri olacak. Bu süreçte bugün olduğu gibi asla yalnız olamayacaksınız, militan dayanışmanın en ön saflarında davanıza en az sizin kadar inanan biz Kübalıları bulacaksınız.

Seni sımsıkı kucaklıyorum

Raúl Castro Ruz  

Etiketler :