Rasim Ozan'a bir şok daha... CHP'den yargı adımı!

Rasim Ozan'a bir şok daha... CHP'den yargı adımı!
Skandal sözleri ile gündeme gelen Rasim Ozan Kütahyalı'ya bir şok da CHP'den geldi.

Katıldığı canlı yayın programında hakaretler savuran ve skandal sözlere imza atan Rasim Ozan Kütahyalı için CHP de harekete geçti.

Kütahyalı hakkında, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ile Süleyman Nadir Ataman suç duyurusunda bulundu. Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na yapılan suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı'nın sarf ettiği sözlerin milli ve dini değerlere uymadığı ve ırkçılık içerdiği belirtildi.

CEZA TALEBİ 

Dilekçede, "Bu sözler küçümseyiciliğin, tahrik ediciliğin, terbiyesizliğin ürünüdür ve nefret ile hakaret içeriklidir. Şüphelinin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması talep edilir" denildi.

BİR ŞİKAYET DAHA

Bir diğer suç duyurusu ise Avukat Ali Çezik tarafından yapıldı. Çezik de savcılığa verdiği dilekçede, "Bu söz ve hakaretler sıradan bir ortamda dahi konuşulması, yapılması Türk toplumu ve aile yapısına uygun olmayacağı aşikarken ulusal yayın yapan bir TV kanalında tüm aile ve çocukların TV izleyeceği bir saate olması vahim bir üsluptur. Programcının bu ifadesi izleyenler için aşağılayıcı bir dil olduğu gibi özellikle kültür, kan ve din bağımızın olduğu kardeş Boşnak halkı için de aşağılayıcıdır" ifadeleri yer aldı.

Etiketler :