Raci Şaşmaz'a ait şirket 1000 aileyi evsiz bıraktı

Raci Şaşmaz'a ait şirket 1000 aileyi evsiz bıraktı
Raci Şaşmaz’a ait şirket Fikirtepe’de 2 yıl boyunca 1000 aileyi evsiz bıraktı, projelerde inşaatlar durdu. Şimdi de ‘stres’ var deyip inşaatta küçülüyor.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Kurtlar Vadisi ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinin yapımcısı Pana Yapım’ın sahibi Raci Şaşmaz’a ait olan Denge Yatırım Holding, Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ hisselerini inşaat sektöründe ‘stresi’ öne sürerek sattı. Şaşmaz’ın diğer bir şirketi Selimoğlu Pana ise son 2 yıldır Fikirtepe’de yaklaşık 1000 aileyi kentsel dönüşüm mağduru etti. Hak sahipleri geçen Ramazan Bayramı’ndan bu yana yarım kalan projelerin bulunduğu alanda eylem yapıyor. Hak sahibi ve mağdurlardan Engin Akgüzel ise evlerini satarken Raci Şaşmaz ile sözleşme imzaladıklarını ancak aradan geçen 1-2 yılda şirketin en az 9-10 kere isim değiştirdiğini söyledi. Akgüzel, “Raci Şaşmaz en son bizim mağduriyet yaşadığımız projelerdeki şirketi çaycısı Muhammed Muhit Kayaoğlu’nun üzerine geçirdi.

75 MİLYONA SATTI

Denge Yatırım Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ’nin Holding’in yüzde 100 iştiraki Toma Finance Limited’e ait yüzde 51 ve Holding’e ait yüzde 49 payını tüm hak ve yükümlülükleri ile 75 milyon liraya satışı için Cevdat Taşçeken ile sözleşme imzalandığı ifade edildi. Açıklamada, “Şirketimizin 31.05.2018’de KAP’a yaptığı açıklamada Pana Yapım Sinema Prodüksiyon’un yüzde 42 payının satın alındığı duyurulmuştu. Pana Yapım’ın iştirak edinilmesiyle başlayan faaliyet alanlarının yurtiçi ve yurtdışında kârlı ve etkin sektörlerde genişletme stratejisi çerçevesinde konjonktür ve inşaat sektöründeki stres göz önünde bulundurularak bu sektördeki yatırımlar azaltılacak. Şirketimiz ve Cevdet Taşçeken arasında 17.07.2018’de satış sözleşmesi imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

SÜREÇ UZAYABİLİR

Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada  Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ’nin Fikirtepe’deki projeyle ilgisinin olmadığını belirterek, “Fikirtepe’deki sürece bakanlık da müdahil oldu. Süreç biraz uzayabilir ama gelecek haftadan itibaren yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğiz. Sayın Mücahit Demirtaş’ın bakan yardımcısı olması olumlu bir gelişme. Raci Şaşmaz’ın Fikirtepe’deki projelerle hukuki olarak bağı olmamasına rağmen mağduriyetlerin giderilmesi için çaba harcıyor. Bizim bu projelerden herhangi bir kâr beklentimiz yok yeter ki sorun çözülsün” diye konuştu.

ŞAŞMAZ BAKANLIKTA VAR İNŞAATA YOK

Raci Şaşmaz, şirketlerin ismini değiştirdiği ya da başka kişilere devrettiği için mağdurları muhatap almıyor. Engin Akgüzel’e ise “Ancak inşaatların bitirilmesi için Bakanlık yetkilileriyle fotoğraf veriyor. Sonra da ben sorumlu değilim diyor” ifadesini kullandı. Geçen haziran ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Pana Yapı’nın yarım bıraktığı projeleri devralacaklarını açıklamıştı.

Konu ile ilgili Pana Yapı’nın sahibi Raci Şaşmaz ile de görüştüklerini belirtmişti. Mücahit Demirtaş dün ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na getirildi. Demirtaş’ın bu göreve getirilmesi sorunun çözümü ve takibi açısından mağdurlar tarafından olumlu karşılandı. Akgüzel, “Raci Şaşmaz bizi çaycının eline teslim etti. Projeyi devlete yıkmanın peşinde. Bizim tek isteğimiz evlerimiz. Artık mağduriyetler giderilsin” dedi.

Etiketler :