Rusya Devlet Başkanı Putin: Bunun acısını en çok Türkiye çekti

Rusya Devlet Başkanı Putin: Bunun acısını en çok Türkiye çekti
Rusya Devlet Başkanı Putin, her yıl sonu düzenlediği büyük basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. Putin 3 saat 45 dakikalık toplantıda 2018'deki devlet başkanlığı seçimi, Ukrayna meselesi, ABD ile ilişkiler ve Suriye...

Rusya Devlet Başkanı Putin, her yıl sonu düzenlediği büyük basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. Putin 3 saat 45 dakikalık toplantıda 2018'deki devlet başkanlığı seçimi, Ukrayna meselesi, ABD ile ilişkiler ve Suriye krizinden Kuzey Kore'nin füze denemeleri konusuna kadar pek çok farklı konudaki soruları yanıtladı.

GÖÇMEN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Yıllık basın toplantısında 54 gazeteciden 73 soru alan Putin'den Türkiye açıklaması geldi. Putin'in  değerlendirmelerinde ABD ile ilişkiler, Suriye krizi ile 2018'deki devlet başkanlığı seçimi konuları ön plandaydı.

Putin, Suriye'de 2011'den beri süren kriz hakkındaki bir soruya, "Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor" yanıtını verdi.

Suriye krizini Şam'ın tek başına çözemeyeceğinin altını çizen Putin, bu krizin en çok etkilediği ülkenin de Türkiye olduğunun altını çizdi.

Putin ayrıca, Rusya'nın göçmen sorununun çözülmesine yardım etmek istediğini söyleyerek, Suriye'deki krizi Şam'ın yalnız başına çözemeyeceğini, bunun uluslararası toplumun ortak çabasını gerektirdiğini belirtti.

Etiketler :